Uw vervulling op het werk is een bron van vreugde voor u en voor anderen!

 

Of het nu gaat om carrièreveranderingen of nieuwe uitdagingen in organisaties, onze transities openen ons voor het grootste leer- en succes. Geniet van de onzekerheid en de energie van verandering!

Scroll

 

Consultant & Coach

Consultant & Coach

MBA, 13 jaar Management ervaring in grote bedrijven.

Ik bouw mijn coaching praktijk uit op een eerste internationale carrière van 13 jaar in grote bedrijven, gevestigd in China, Singapore en Brussel. Ik ben in de positie van Marketing Manager Asia-Pacific, Deputy Global Business Development & Licensing Manager, Algemeen Directeur. 

LEDOUBLE COACH

Sinds 2002 heeft LedoubleCoach de missie om prestaties en vervulling op het werk te stimuleren en de manager gedurende zijn hele carrière te ondersteunen naar zijn volledige professionele prestatie. Elke coachingsreis is een welwillende reis van exploratie, doelgericht en groeigericht, en rijk aan ontdekking en actie door de coachee.

Loopbaanbegeleiding & orienteringscoaching


Loopbaanovergang, verandering, heroriëntatie, interne talent mobiliteit
 Uw carrière pad is uniek. 


En de vraag die u heeft over uw carrière is goud waard! Het is de basis voor uw succesvolle professionele ontwikkeling. Valoriseer het! Voor wie is loopbaanbegeleiding? 


Carrièrecoaching is voor iedereen die een verandering en een nieuw perspectief wil brengen in zijn professionele ontwikkeling.

Loopbaanbegeleiding is voor de manager in het bedrijf of de ambtenaar die een heroriëntatie, een loopbaanwijziging of gewoonweg een inventarisatie van zijn professionele situatie overweegt. Caarièrecoaching is voor de werkloze persoon of in opzegtermijn die zich wil herstellen. Of ook voor de freelancer die een nieuw project wil starten. Orientation scolaire et professionnelle pour les jeunes 18-25 ans ! 


Pas toujours simple pour toi l'étudiant de choisir une orientation d'études ou un métier ! Tu n'as pas d'intérêt vraiment précis, ou alors tout t'intéresse, par où commencer ? Ou tu hésites entre diverses pistes: " Comment savoir si cela va me plaire réellement ou correspondre à ce que je suis ? Comment choisir ?" Ou après une année d'études échouée, " quelle direction prendre à présent ? " Ces questions sont importantes pour ton avenir et ca discute en famille !

 Wat zijn er carrièrevraagstukken? 


Ons werk roept vragen op over motivatie, betekenis, levensbalans of relaties met anderen. Ze beïnvloeden onze identiteit, onze waarden, onze capaciteiten, onze visie. Hier zijn enkele vragen van mijn klanten:

 • Ik wil graag een duidelijkere visie op de volgende stap in mijn carrière.
 • Hoe hershrijf ik mijn CV zodat het opvalt?
 • Ik ben er niet van overtuigd dat ik mijn ware aspiraties in mijn job verwezenlijk. Ik wil mijn professionele toekomst optimaliseren.
 • Wat is mijn marktwaarde en wat maakt me anders dan anderen?
 • De relatie met de baas is moeilijk. Het kost me veel energie. Hoe kan ik terugstuiteren?
 • Ik heb het gevoel dat ik niet op de juiste plaats in mijn werkomgeving zit?
 • Ik heb wekenlang nagedacht, maar ik zit vast.
 • Ik heb een verandering nodig! Maar welke richting nemen?
 • Ben ik "overdraagbaar" naar een andere functie, een andere afdeling of een andere sector?
 • Hoe kan ik de motivatie op het werk terugwinnen?
 • Ik heb al gezien en ik weet wat ik niet meer wil. Ik weet niet zeker wat ik nu wil.
 • Wat zijn mijn andere professionele opties?
 • Mijn pogingen om werk te zoeken werken niet.
 • Het idee van interviews verlamt me. Ik wil me voorbereiden op mijn sollicitatiegesprekken en effectief zijn.


Een persoon die professioneel ondervraagd wordt, kan wekenlang vastlopen zonder een bevredigend resultaat te vinden. Toch zijn deze vragen legitiem en betekenisvol voor de vooruitgang ervan. Ze kunnen echt gewaardeerd worden door middel van een gericht en doelgericht coachingsprogramma. Troeven en voordelen van loopbaanbegeleiding. 


De toegevoegde waarde van een coachingtraject komt tot uiting in concrete hulp op uw professionele troeven en in het creëren van een virtueuze cirkel om deze troeven tijdens het hele transitieproces te promoten. Elke coachingsaanvraag is specifiek. Het doel is om samen met u de pijlers van uw transitie te verkennen en uw troeven af te stemmen op uw volgende professionele stap.De deugdzame cirkel van de overgang

Uw troeven in de loopbaantransitie

Bij elke stap van het process naar uw volgende job

VAARDIGHEID

Waardeer je echte talenten, die vaardigheden die heel specifiek voor jou zijn.

Deze krachten die je op het werk regenereren en je geloofwaardig maken.


Maak van de gelegenheid gebruik om een belangrijke stap voor u te zetten.

Vragen over zichzelf vergen tijd en missen per definitie het nodige perspectief. Coaching optimaliseert de kwaliteit van de overgangstijd naar uw volgende professionele stap.


 Hoe werkt coaching in de praktijk?  De eerste ontmoeting: Het eerste ontmoeting is gratis en verbindt u niet. Wij maken de verbinding. Samen bestuderen we de vraag en verwachtingen, en definiëren we een programma gericht op meetbare doelstellingen. De duur en de kosten van de coaching worden vanaf het begin vastgesteld.

Coaching meetings: Idealiter komen we om de twee weken samen in mijn kantoor, buiten uw werkomgeving. Ik zal u helpen bij het ontwikkelen van uw optimale keuzes en de acties die u wilt uitvoeren. De sessies duren 2-3 uur aaneengesloten. Intersessionele taken zijn vaak noodzakelijk om de doelstellingen te bereiken. Voor de coachee is de tijd van het proces tussen de sessies minstens zo belangrijk als de tijd in de sessie. De sessies zijn vertrouwelijk. Hoe doe je dit? 


Neem contact met mij op per telefoon, email of Skype, afhankelijk van uw voorkeur. Of stuur mij uw CV. We zullen samen praten over uw project en hoe we kunnen samenwerken.


Bedrijfsbegeleiding


Leiderschap, Transformatie, teamprestaties of Talent Management vormen de kern van de dynamiek van de organisatie!
Coaching waarden wat er bestaat.Individuele coaching en leiderschapscoaching

Individuele coaching richt zich op leiderschapsontwikkeling, individuele prestaties of relatieproblemen.

Executive Coaching van leiders

Zelfs wanneer hij/ze omringd wordt door zijn team, kan de leider geïsoleerd zijn in het nemen van beslissingen met een hoge inzet.

Team coaching

De complexiteit van de interacties in teams neemt snel toe met het aantal teamleden. Kenmerkend voor een team is dat het een...

Interne Talent Mobiliteit

In het kader van het loopbaanbeheer wordt de interne mobiliteit van talent georganiseerd binnen de organisatie, met name om het engagement en de motivatie van de managers te verhogen, of als middel om high potentials te behouden.

Coaching van de organisatie in transformatie

Organisaties transformeren en houden zich bezig met grote projecten van fusie, integratie, reorganisatie, met veranderingen op verschillende niveaus van de organisatie: strategie, bedrijfscultuur, activiteiten en organigram.
Over Ons
PascalLEDOUBLE

13 jaar Beheer


Ik bouw mijn coaching praktijk uit op een eerste internationale carrière van 13 jaar in grote bedrijven, gevestigd in China, Singapore en vervolgens Brussel. Ik voer mijn carrièretransities met veel plezier uit en bekleedt de posities van: 
 • Technical Manager China,
 • Marketing Manager Asia-Pacific,
 • Deputy Global Business Development & Licensing Manager,
 • Algemeen Directeur
Ik heb een MBA (Solvay, ULB) en een Dr in Diergeneeskunde van de ULg en UNamur. Zeer snel is mijn interesse in menselijke processen en hun nobele instinctieve gedrag.


Succes en plezier op het werk


Deze 13 jaar van management vormen voor mij echt een school voor collectieve en individuele prestaties. Ze stimuleren mijn idee dat vreugde en succes in projecten afhangen van mensen in interactie: hun culturen, hun routes, hun motivaties en hun ontwikkelingsniveau. In 1998 ben ik begonnen met het trainen van mentale processen en gedragsmotivaties van mensen. In 2002 heb ik mijn carrière geheroriënteerd naar coaching van de Manager gedurende zijn hele carrière en naar zijn volledige professionele prestatie. Mijn eerste klanten zijn kaderleden met 10 jaar ervaring in bedrijven, die een MBA-programma cumuleren en hun carrière een boost willen geven.


Gereedschapskist


Ik ben sinds 1998 in permanente vorming.

Hier zijn mijn theoretische ontwikkelingsreferenties: gecertificeerd in Enneagram en HPEI-indicator, motiverend persoonlijkheidsprofiel (wetenschappelijk gevalideerd), gecertificeerd HPHI-indicator, beroepspersoonlijkheidsprofiel, STAR-methode, beoordeling van vaardigheden, gecertificeerd Master Practitioner in NLP, gecertificeerd BBMC Mediator, Process Com, mindfulness, yoga.

Bovenal staan zijn ogen, oren, hart en lef ten dienste van de coachee. Coaching gaat daar echt over.Workshops en groepsdynamiek

Collectieve intelligentie is een krachtige hefboom voor groei en creativiteit. Sinds bijna 15 jaar leid ik de loopbaantransitie-seminaries voor alumni van de Solvay School bij de Solvay Alumni Association, en daarvoor het loopbaanbevorderingsprogramma van de Career Advancement Program van Solvay MBA. > Zie de loopbaansessies

Als lector aan l’ULg-Gembloux, doceerde ik Group Dynamics in de 1e masteropleiding, met prioriteit voor het beheer van effectieve vergaderingen, teambeslissingen, machtsverhoudingen en conflictbeheersing. > Cursus synopsis

Vertrouwen en respect


Het plezier om geïnteresseerd te zijn in je gesprekspartner en vertrouwen te hebben in je middelen, het diepe respect voor elke unieke pad, of zelfs collectieve groei toe te staan, zijn de grote bronnen van voldoening in mijn coachingspraktijk. Elke begeleidende route is een welwillende ontdekkingsreis, gericht op doelstellingen en groei en rijk aan ontdekkingen en acties van de coachee.


De mooiste tocht is degene die we nog niet hebben gemaakt
Loick Peyron, navigator

Neem contact met mee op


Vrijwilligerswerk


Ik ben voormalig voorzitter, medeoprichter en beheerder van CAP-Enneagram vzw. In twee jaar tijd is het team erin geslaagd om, met een fijne collectieve intelligentie, het Enneagram Prison Project in Belgische gevangenissen te lanceren, gericht op het inspireren van de transformatie van gevangenen. Een andere project was in het onthaalonderwijs een beroepskeuzebegeleidingsprogramma op te zetten voor jongeren die op zoek zijn naar een boeiende toekomst. Op lokaal niveau werd ik betrokken als facilitator van de Collectieve Intelligentie en lid van de stuurcomité van een burgervereniging dat wordt geleid in gedeeld bestuur. 

Career seminars, Group Dynamics, workshops
Coaching Mandate Holder Solvay Alumni Association 2012 - present

Career & coaching sessions :

 • Les piliers de la réorientation professionnelle
 • How to prepare a professional transition
 • Team coaching
 • The inner game of Leadership …
 • Changement de carrière, suis-je transférable ?
 • Talent assessment - le bilan de compétences
 • How to write an impactful CV
 • How to prepare a successful interview
 • The job market and effective job search
 • Les leviers de la motivation

Coach & Faculty - Career Advancement Program, MBA Solvay, ULB 2004 – 2011

Group seminars, peer review sessions, individual coaching :

 • Career assessment
 • Ability analysis
 • STAR method and achievements
 • Career Objectives
 • CV writing & Professional Profile
 • Job search techniques
 • Interviewing skills
 • Salary negotiation
 • InductionProfessor - Group Dynamics Course, Gembloux Agro-Biotech, ULg 2006 - 2010

This course was given until the University Faculty of Agricultural Sciences of Gembloux was integrated by the University of Liège. The Group Dynamics course aims to analyse and apply group dynamics processes, particularly in the management of effective meetings, team decision-making processes, power relations, or conflict management. > see ULg educational engagement

Workshops

Career sessions EPHEC , Programme PRODOC for PhD’s UNamur, Coaching of SME leaders - Coach PEPS - Programme d’Expériences Partagées vers le Succès - CCIBW Chambre de Commerce et d’Industrie du Brabant Wallon Expert in Strategy small entreprises - AWEX Vice President & Training BNI Alliance.. 

BlogMake it happy

Make it happen is manager’s job. Make it happy too. As an athlete, you can ...

Burn Out

Response to stress is not triggered by reasoning or thinking power!    Primitive reactions are ...

Stress & Resilience

Reaction to stress is a natural and instinctual response to an imminent danger. Reactions to ...

 

Getuigenissen


 

Contact


Consultant & Coach

 

Consultant & Coach

" Elke coaching is een welwillende ontdekkingsreis, gericht op doelstellingen, groei en acties. "

+32 (0)474 500 312